België - Finland met Braziliaanse ref?

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

In Nyon ondertekenden de UEFA en zijn Zuid-Amerikaanse tegenhanger CONMEBOL een nieuw samenwerkingsakkoord. Met dat akkoord willen de organisaties de onderlinge samenwerking op verschillende domeinen versterken. In dat kader laat de UEFA weten dat de mogelijkheid bestaat dat tijdens de groepsfase van het EK Zuid-Amerikaanse scheidsrechters zullen worden ingezet. Omgekeerd zullen ook Europese refs wedstrijden kunnen leiden op de Copa América. Daarnaast zullen ook voor de continentale clubcompetities uitwisselingen mogelijk zijn.

“Het akkoord van vandaag is een eerste stap die de UEFA en de CONMEBOL moet toelaten om heel nauw samen te werken. Zo kunnen we expertise en kennis delen voor het ontwikkelen van het voetbal op beide continenten”, verklaarde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. “Ik wil de CONMEBOL bedanken voor het bezoek en voor de vele goede ideeën die ze hebben aangebracht.”

Concreet zullen er vier comités worden opgericht (voor competities, ontwikkeling, vrouwenvoetbal en scheidsrechters) die de samenwerking verder zullen uitwerken.

(belga)