Alvaro Hodeg komt tekort: Sebastian Molano profiteert in Colombia optimaal van treintje van Deceuninck - Quick-Step

Foto: EPA-EFE

In de tweede etappe in de Ronde van Colombia waren de sprinters aan zet. Thuisrijder Juan Sebastian Molano won voor UAE Team Emirates. De Ecuadoriaan Jonathan Klever Caicedo (EF Pro Cycling) behoudt zijn leiderstrui.

Na een vlakke aanloop legden de renners een lokaal parcours van 33,5 km vier keer af, goed voor 152,4 km in totaal. De finish lag in Duitama, waar in 1995 het WK wielrennen werd georganiseerd. In de kortste etappe in de lijn van deze rittenkoers schoven tien renners mee in de vroege vlucht. Het ging om Vinicius Rangel, Matthieu Jeannès, Edison Munoz, Brayan Sánchez, Byron Guamá, Leandro Velardez, Timoteo Paredes Martin Uriansta en Jorge Montenegro. Maximaal verzamelden ze drie minuten bonus op het peloton waar UAE Team Emirates en Deceuncink-Quick Step het commando namen.

Byron Guama, Matthieu Jeannés en Jorge Montenegro werden als laatste vluchters opgeraapt op 5 km van het eindIn de laatste kilometers kwam Deceuninck - Quick-Step stevig opzetten, met Bob Jungels op kop. Hij zorgde ervoor dat niemand nog kon wegspringen. Onze landgenoot Bert Van Lerberghe leek Alvaro Hodeg perfect af te zetten, maar Juan Sebastian Molano wrong er zich nog tussen. De Colombiaan maakte handig gebruik van de slipstream van Deceuninck - Quick-Step en remonteerde Hodeg indrukwekkend, goed voor de elfde zege in z’n carrière. Het was bijna een jaar geleden dat de Molano nog eens mocht juichen, toen ook in de Ronde van Colombia. Itamar Einhorn mocht als derde mee op het podium.

In de Ronde van San Juan botste Hodeg telkens op Fernando Gaviria, nu blijkt Molano de spelbreker. Hij wacht nog steeds op zijn eerste zege van het seizoen.

Rituitslag

1 Juan Sebastián Molano (UAE-Team Emirates)

2 Álvaro José Hodeg (Deceuninck - Quick-Step)

3 Itamar Einhorn (Israel Start-Up Nation)

4 Jhonatan Restrepo (Androni Giocattoli - Sidermec)

5 Edwin Avila (Israel Start-Up Nation)

6 Bryan Gomez (Equipo Continental Supergiros)

7 Colin Joyce (Rally Cycling)

8 Marco Benfatto (Bardiani-CSF-Faizanè)

9 Julian David Molano (Colombiaanse selectie)

10 Lev Gonov (Russische selectie)

Door Joost Marynissen
AANGERADEN
Meest recent