Macaulay Culkin spreekt voor het eerst weer over Michael Jackson en hun ‘vriendschap’

© ISOPIX

Macaulay Culkin heeft voor het eerst weer gesproken over Michael Jackson en de vriendschap die ze hadden. Hij benadrukt dat er niets gebeurd is. De laatste keer dat hij Jackson zag was op het proces rond kindermisbruik in 2005.

nba

Macaulay Culking werd een echte superster na zijn rol als Kevin in de ‘Home Alone’-films. Hij werd in Hollywood op handen gedragen en kreeg daardoor een rolletje in één van de videoclips van Michael Jackson. De twee werden vrienden, Culkin was toen tien.

© TAYLOR JEWELL/INVISION/AP

Toen vorig jaar de documentaire Leaving Neverland uitkwam wilde Culkin niet reageren. In de docu beschrijven Wade Robson en James Safechuck, eveneens twee ‘vrienden’ van Jackson, uitvoerig hoe hij hen al die jaren misbruikte. Culkin reageert nu wel in het magazine Esquire.

“Ik zal beginnen met - en dat is geen ingestudeerd zinnetje - hij heeft bij mij nooit iets gedaan. Ik heb hem ook nooit iets zien doen bij anderen en ik heb geen reden om te denken dat er wel iets zou gebeurd zijn”, vertelt hij.

De laatste keer dat de twee elkaar zagen was op het proces in 2005, toen Jackson zich moest verdedigen tegen de beschuldigingen van misbruik. Culkin werd toen opgeroepen als getuige, hij zei toen ook dat hij geen enkele reden had om aan te nemen dat Jackson over de schreef ging. “Ik zag hem bij de toiletten, tijdens een schorsing van de zitting. Michael vond het beter om me niet te spreken, hij wilde niet de schijn wekken dat hij mijn verklaring beïnvloedde.”

Lees verder onder de foto

© ISOPIX

Het is voor het eerst in jaren dat de acteur een interview geeft. Tijdens het gesprek met Esquire, waarvoor hij meerdere dagen is geïnterviewd, vertelt hij bovendien openlijk over zijn drugsverleden en zijn vader die hem mishandelde. Inmiddels gaat het beter met hem, zo laat hij weten: hij is tevreden met zijn leven, hij is gelukkig in de liefde en geniet van zijn huisdieren.

LEES OOK. Kritiek op ophefmakende ‘Leaving Neverland’ zwelt aan: twijfel over documentaire, maar ook over getuigenissen slachtoffers Michael Jackson?

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook