Euthanasieproces: moeder Tine Nys overleden na hartstilstand

De moeder van Tine Nys, die in een kunstmatige coma lag na een hartstilstand op de dag van de uitspraak in het euthanasieproces, is overleden. Dat bevestigt Joris Van Cauter, de advocaat van de familie Nys, aan Belga en wordt door een naaste bevestigd aan onze redactie.

De vrouw kon niet getuigen tijdens het proces omdat ze toen al opgenomen was in het ziekenhuis.

Het Gentse hof van assisen had in de nacht van 30 op 31 januari de drie artsen, die betrokken waren bij de euthanasie van Tine Nys in 2010 en beschuldigd werden van de vergiftiging, vrijgesproken. De moeder van Tine Nys kreeg op 31 januari een hartstilstand in het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas.

“In assisen mag alles. Moeder Tine Nys in kunstmatige coma na hartstilstand. #collateraldamage” Advocaat Van Cauter maakte het tragische nieuws toen via Twitter wereldkundig. “De mama kampt al enige tijd met cardiovasculaire problemen maar er is ook een hele hoop onnodige bagger over haar familie gekieperd tijdens het proces”, vertelde hij.

De vrouw overleed in het ziekenhuis op 7 februari. Ze werd 68 jaar.

LEES OOK. Deze brieven mochten zussen Tine Nys niet voorlezen in rechtszaal: “De telefoon die ik kreeg van jou zal voor altijd in mijn hoofd weerklinken”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten