Drugshandeltje brengt bijna 300.000 euro op: “Ik leefde als een koning”

Het drugshandeltje bracht in totaal bijna 300.000 euro op. Foto: AFP

Heist-op-den-Berg / Lier / Putte -

Drie kerels - twee broers uit Putte en een man uit Booischot, stonden donderdag terecht op verdenking van drugshandel. Volgens het Openbaar Ministerie werden er voornamelijk aanzienlijke hoeveelheden cannabis verkocht. Naar verluidt bedroeg hun winst respectievelijk 120.000 en 150.000 euro.

In het najaar van 2018 liep er bij de politie informatie binnen dat zowel Tim S. als Wesley L. zich bezighielden met het dealen van drugs en dat S. zijn drugs zelf ook aanschafte bij L. De politie startte een onderzoek en uiteindelijk werd beslist om huiszoekingen uit te voeren bij de twee mannen. Bij Tim S. werd 100 gram cannabis en kleine hoeveelheden cocaïne en ketamine aangetroffen. Bij Wesley vonden de speurders eveneens cannabis en ketamine.

De twee mannen gaven tijdens hun verhoor toe dat ze niet alleen zelf gebruikten, maar ook dealden. “Tim S. verklaarde dat hij elke twee à drie dagen 100 gram cannabis aankocht en dat hij een half tot bijna een jaar bezig was met het verkopen van drugs”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem. “De moeder, zus en broer van Tim waren op de hoogte van het handeltje en het was vooral broer Glen die af en toe meehielp bij de verkoop van de drugs. Vandaar dat ook Glen mee terechtstaat in deze zaak. En de winst soupeerde Tim gewoon op. Hij leefde als een koning, verklaarde hij.”

150.000 euro winst

Wesley L. gaf toe dat hij ongeveer 15 maanden aan het dealen was. “Cannabis was volgens hem het enige wat hij verkocht. Het ging om ongeveer een kilogram per maand. Maar als we de opbrengst van de handel gaan berekenen, dan komen we uit bij een vermogensvoordeel van 150.000 euro voor L. Voor S. ging het om 120.000 euro.”

Tegen Wesley en Tim werd dertig maanden cel en een boete van 8.000 euro met uitstel gevraagd. Glen S. riskeert een jaar en een boete van 8.000 euro met uitstel.

De beklaagden werden bijgestaan door advocaten Maarten Van der Aa en Frédéric Thiebaut. Zij schetsten onder meer hoe de twee hoofdbeklaagden zwaar verslaafd waren geraakt aan drugs en dan maar beginnen dealen zijn om hun verslaving te kunnen financieren. Vonnis valt op 12 maart.

Door Theo Derkinderen
AANGERADEN
Meest recent