Rapper maakt het erg bont na winnen van award: artiest gooit micro weg en gaat bijna op de vuist met publiek

Bron © Daily Mail, Reuters

De Britse rapper Slowthai maakte het woensdag erg bont tijdens de NME Music Awards in Londen. De artiest had net de ‘Held van het jaar’-award gewonnen toen hem tijdens zijn speech iets werd toegeroepen uit het publiek. Daar was hij helemaal niet mee gediend. Nadat hij eerst zijn microfoon in het publiek gooide, sprong hij prompt van het podium om een vechtpartij te starten. Enkele veiligheidsagenten konden erger vermijden.

De 25-jarige rapper was ook eerder tijdens de show niet onbesproken. Zo zorgde hij voor een schijnbaar ongemakkelijk moment met presentatrice Katherine Ryan. Tijdens het gesprek leunde hij dicht tegen haar aan, sloeg zijn armen om haar lichaam en gaf de dame enkele seksueel getinte opmerkingen. Een man vond dat zodanig onrespectvol dat hij wat later van zich liet horen, met alle gevolgen van dien.

De presentatrice ontkende na de show op Twitter dat ze het moment met de artiest ongemakkelijk vond. Slowthai zelf bood via het platform zijn excuses aan voor zijn gedrag. “Geef mijn award alstublieft door aan Katherine”, schreef hij. “Wat begon als een grap tussen ons, is geëscaleerd tot enkele schandalige acties van mijn kant. Hier zijn geen excuses voor, ik ben geen held.”

Naast Slowthai gingen onder meer ook Taylor Swift, Foals, The Cure en FKA Twigs met de prijzen lopen.

bekijk ook

Elton John moet optreden noodgedwongen stopzetten door hagelstorm

Taylor Swift legt optreden stil voor emotionele speech neutraal

Jennifer Lopez en Shakira geven exu­be­rante show tijdens Super Bowl (maar wat deed Shakira daar met haar tong?)

Door kmlo
Meest recent