Nieuwe opdoffer voor Team Jumbo-Visma: ook Steven Kruijswijk stelt seizoensbegin uit

© Photo News

Steven Kruijswijk (32) zou normaal van start gaan in Parijs-Nice, maar moet nu noodgedwongen nog even afwachten om terug te keren in het peloton. De Nederlandse klimmer kampte nog met naweeën van zijn knieblessure, maar traint wel opnieuw voluit. Kruijswijk hoopt zijn wederoptreden te maken in de Ronde van Catalonië (23-29 maart).

Joost Marynissen & Hugo Coorevits

LEES OOK. Tom Dumoulin stelt comeback uit

Vorig jaar moest hij in de vierde etappe van de Vuelta opgeven door een eerdere val in de ploegentijdrit. Kruijswijk kon in januari ook niet mee op trainingskamp met de Nederlandse formatie. Het maakt dat de huidige vorm van Kruijswijk niet toereikend is deel te nemen aan de ‘Koers naar de Zon’.

Sportief manager van Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, stelt in de Telegraaf dat Kruijswijk bijna volledig terug de oude is: “Hij had last, maar traint nu weer voluit en kan bij de ploeg aansluiten. In Parijs-Nice zou Steven in principe in dienst rijden van Primoz. We laten die wedstrijd nu schieten voor hem, omdat hij dan beter voorbereid gaat naar Catalonië en daarna naar de Ronde van Romandië.” Zeeman liet verder weten dat Kruijswijk vandaag met Primoz Roglic afreist naar Tenerife voor een trainingsstage.

Ook Tom Dumoulin blijft nog steeds worstelen met darmklachten. Eenmaal er duidelijkheid is over de precieze oorzaak van dit probleem lijkt het erop dat we Dumoulin voor het eerst terugzien in de Ronde van het Baskenland (6-11 april).

Team Jumbo-Visma ziet zo twee van zijn drie kopmannen in het sukkelstraatje belanden. Primoz Roglic is wel helemaal fit: de Sloveen hoopt om zijn indrukwekkende prestaties van vorig jaar te evenaren en start in Parijs-Nice.

© Photo News

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt