Kim Clijsters stoomt zich zonder gezin klaar in Dubai, waar mogelijk meteen een topper wacht

Foto: Photo News

Nog drie dagen en Kim III begint na zeven jaar aan haar tweede comeback. Gisteren trainde ze voor het eerst in Dubai. Zonder haar gezin, maar met enkele vertrouwde gezichten.

LEES OOK. Hoe Kim Clijsters na een korte retraite als mama weer nummer 1 van de wereld werd

In Dubai was het gisteren aangenaam vertoeven, met temperaturen net boven de 20 graden. Maandag, wanneer het toernooi begint, wordt verwacht dat het kwik de hoogte in schiet tot rond de 30 graden. Clijsters, die woensdag rond middernacht arriveerde in Dubai, werkte zich gisteren al in het zweet tijdens haar eerste training op Midden-Oosterse bodem.

Net als zoals bij haar vorige comeback als tennismama doet Clijsters een beroep op enkele vertrouwde gezichten. Zo heeft haar physical coach en osteopaat Sam Verslegers, bijgestaan door fysio Matthijs Van Speybroeck, wellicht de zwaarste opdracht: haar én fysiek in orde krijgen én ervoor zorgen dat haar in het verleden zwaar gehavende lichaam het houdt. Carl Maes, haar vroegere coach, is nu consultant. Haar man Brian Lynch en de kinderen zijn er voorlopig niet bij. Lynch moet vandaag zijn basketbalploeg Limburg United coachen en de kinderen zijn naar school.

Nieuw in de entourage die is meegereisd zijn haar manager, Bob Laes, en haar Nederlandse coach en sparringpartner Fred Fred Hemmes jr. – hij zag gisteren dat Clijsters de bal heel goed raakt.

Meteen tegen een topper?

De hamvraag: wat kan Clijsters nu al? De concurrentie in Dubai is niet min, want zes speelsters van de top tien tekenen present. Kortom: Clijsters, die na zeven jaar geen ranking meer heeft, kan al in de eerste ronde uitkomen tegen bijvoorbeeld Sofia Kenin, de winnares van de afgelopen Australian Open, of tegen Elise Mertens. Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure spelen eerst nog kwalificaties. Zaterdag, wanneer de loting plaatsvindt, weet Clijsters tegen wie ze haar comeback mag inzetten.

Aan de populariteit zal het alvast niet liggen. Bij aankomst op de luchthaven verwelkomde een heleboel Belgen die in Dubai wonen haar en was het alsof ze nooit was weggeweest.

Door hjb
  • AANGERADEN
    Meest recent