Aankoopoptie van Derrick Luckassen doet Anderlecht slikken

Foto: Photo News

Anderlecht overweegt om Derrick Luckassen (24) definitief over te nemen van PSV. Alleen is hij (te) duur. In zijn huurcontract heeft de verdediger een aankoopoptie van ruim 5 miljoen euro staan. Als paars-wit hem wil aanwerven, moet het opnieuw onderhandelen.

Derrick Luckassen is aan een goed seizoen bezig. De verdediger verdween sinds 26 oktober niet meer uit de basisploeg en toonde zich waardevol op diverse posities. Hij etaleerde zijn kwaliteiten als centrale verdediger, maar ook als rechts- en linksback. Zelf gaf Luckassen al aan dat hij – ondanks een contract tot 2022 – liever niet terugkeert naar PSV. Daar werd hij aan de kant geschoven en hij voelt zich beter in Brussel.

Bij Anderlecht moeten ze echter slikken als het kijkt naar de aankoopoptie. Ruim 5 miljoen is geen spek voor hun bek. Aanvankelijk zagen de Brusselaars Luckassen ook maar als een tijdelijke oplossing voor één seizoen, maar gezien zijn prestaties is die mening wel bijgesteld.

De uitleenbeurt van Kenny Saief – zonder aankoopoptie – aan Legia Gdansk is afgerond. Anderlecht blijft een groot deel van zijn loon betalen.

Door jug
AANGERADEN