“Megxit bloedbad”: prins Harry sluit kantoor Buckingham Palace en ontslaat personeel

Bron © Daily Mail, Belga

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben hun kantoor in Buckingham Palace gesloten en al hun eigen personeel binnen het Britse koningshuis ontslagen. Dat melden vrijdag meerdere Britse boulevardkranten, ze spreken over een “Megxit bloedbad”.

Het gaat om vijftien medewerkers, die in dienst waren van de hertog en hertogin van Sussex. Het ontslag is naar verluidt in januari tijdens een persoonlijk gesprek meegedeeld, nadat Harry en Meghan onverwacht hadden bekendgemaakt een stap opzij te zetten binnen het Britse koningshuis. Mogelijk kunnen een of twee personeelsleden elders aan de slag binnen de hofhouding.

Een van de ontslagen personeelsleden is de woordvoerster van het stel, Sara Latham, voorheen ook werkzaam voor de Obama’s, en persoonlijke secretaris Fiona Mcilwham.

Luidens de kranten waren de koningin, kroonprins Charles en prins Williams op de hoogte. Officieel heeft Buckingham Palace nog niet gereageerd.

Duidelijk signaal

Volgens Britse media is de sluiting van het kantoor een van de duidelijkste signalen dat de twee niet van plan zijn om nog in het Verenigd Koninkrijk te wonen. Sinds een paar weken verblijven ze met hun zoontje Archie in Canada.

LEES OOK. Prins Harry volgt al jaren therapie om dood van moeder te verwerken

Hoewel de ‘Megxit’ als een complete schok kwam voor het team achter Harry en Meghan, accepteren de meesten hun lot. Dat zegt een bron binnen het koningshuis. “De hertog en hertogin hebben een klein team, amper vijftien mensen. Het is een zeer hechte, loyale groep en iedereen begrijpt en respecteert de beslissing van het paar”, klinkt het. “Het team is nu nog druk bezig de laatste hand te leggen aan het klaarstomen van het koninklijk paar voor een leven in Canada en werkt een laatste reeks opdrachten af.”

bekijk ook

“Meghan Markle schaamt zich voor prins Andrew”

Vader van Meghan Markle haalt opnieuw uit: “Dit is niet de vrouw die ik opgevoed heb”

Pornosite biedt Meghan Markle job aan: “Jij zou perfect zijn voor deze positie”

Door evdg