Kim Clijsters komt veel oude bekenden tegen in Dubai: “Maar ik ben hier niet om mijn sociaal leven uit te bouwen”

Foto: Photo News

De laatste rechte lijn is begonnen. Zaterdagmiddag na de loting kent Kim Clijsters haar eerste tegenstander uit het derde deel van haar carrière. Ondertussen werkt ze in en rond het Duty Free Tennis Stadium van Dubai haar ultieme trainingen af.

LEES OOK (N+). Kim Clijsters komt in de laatste rechte lijn voor haar terugkeer

Vrijdag sparde ze onder een staalblauwe hemel en bij een graad of 20 in haar ochtendsessie met de 26-jarige Amerikaanse Danielle Collins (WTA 50). Nadien posteerde nieuwe coach Fred Hemmen zich nog even aan de overkant. Clijsters rondde haar ochtendlijke sessie af met een fraaie bal, netjes in het hoekje. Een kwestie van het goede gevoel nog even vast te houden? Naast haar coach keken onder meer ook osteopaat/kinesist Sam Verslegers, manager Bob Laesen en persvrouw Amy Hitchinson toe.

Het tornooi van Dubai, de plek waar Kim III begin volgende week van start gaat, biedt een uitgelezen selectie aan topspeelsters. Tegen late tieners als Amanda Amisimova (19 jaar) en prille twintigers als Belinda Bencic (22) , Marketa Vondrousova (20) en Sofia Kenin (20) heeft Clijsters uiteraard nog nooit gespeeld. Voor dat slag volk geldt de Limburgse vooral als jeugdidool. Op haar 36ste en na een afwezigheid van zeven jaar is ze tegelijkertijd routinier en nieuwkomer, maar helemaal onbekend met dat jonge geweld is Clijsters niet. “Ik heb de meeste meisjes leren kennen toen ik commentaar gaf op de grand slams. Een aantal heb ik ook gevolgd op training. Echt persoonlijk gesproken met hen heb ik niet. Met Anisimova heb ik de voorbije weken wel contact gehad via WhatsApp nadat haar papa was overleden.”

Kim Clijsters komt veel oude bekenden tegen in Dubai: “Maar ik ben hier niet om mijn sociaal leven uit te bouwen”
Foto: Photo News

Sociaal leven

Dankzij haar rol als sparringpartner/mentaal anker van het Belgische Fed Cup-team heeft Clijsters zichzelf vorige week al ondergedompeld in het competitietennis. “Heel leuk was dat. Kirsten en Elise kende ik natuurlijk al veel langer, maar ik heb nu ook kennisgemaakt met Ysaline en Greet, die ik voorheen alleen had zien spelen. (grijnst) Maar ik ben hier niet om mijn sociaal leven uit te bouwen, al blijft het fijn om bekende gezichten terug te zien. Hier lopen nog veel trainers van vroeger rond, al werken die ondertussen vaak met andere speelsters.”

LEES OOK. Kim Clijsters stoomt zich zonder gezin klaar in Dubai, waar mogelijk meteen een topper wacht

Kim Clijsters komt veel oude bekenden tegen in Dubai: “Maar ik ben hier niet om mijn sociaal leven uit te bouwen”
Foto: Photo News
Door Marc Vermeiren
  • AANGERADEN