Rijke familie ontslaat nanny op tweede werkdag, maar dat komt hen duur te staan

Bron © De Telegraaf

Foto: Shutterstock (themabeeld)

Een 50-jarige vrouw die als au pair werkte voor een familie en al op de tweede werkdag werd ontslagen, moet 10.000 euro krijgen. Dat heeft een rechter in Amsterdam beslist.

De nanny vloog al op haar eerste werkdag mee met de familie naar Ibiza om voor het vijfjarige kind van het gezin te zorgen. Ze zouden op een jacht verblijven met een crew van elf man, maar de vrouw werd op dag twee al terug weggestuurd. Volgens de moeder van het kind zou de nanny het kind alleen hebben laten ontbijten en televisie kijken. Ze trok zelfs een foto om te bewijzen dat de 50-jarige vrouw “nergens te bespeuren was”.

Na haar ontslag, maakte de familie de nanny nog 4.802 euro over, bij wijze van schikking en ook om de gemaakte reiskosten terug te betalen. Maar de vrouw besloot het daar niet bij te laten. Ze daagde het gezin voor de rechtbank en die gaf de nanny nu gelijk: volgens de rechter in Amsterdam heeft de nanny nog recht op de uitbetaling van het salaris, wat wel zal worden verrekend met de 4.802 euro die eerder aan haar werd betaald, en ook de betaling van een billijke vergoeding van 3.750 pond (4.500 euro). Ook moet de familie de proceskosten ter waarde van 1.206 euro betalen.

Tegelijk stelt de rechtbank dat gezien de aard van het dienstverband, waarbij de vrouw de zorg over het kind zou hebben als de ouders afwezig zijn, “er geen sprake was van een goede match”.

bekijk ook

‘Verpleegster’ betrapt terwijl ze pasgeboren baby steelt uit ziekenhuis

Vader van peuter (3) ontdekt spoor van witte verf als hij wakker wordt: “Hoe is het om kinderen te hebben...”

Kind krijgt brommer cadeau voor Kerstmis, maar dat gaat meteen helemaal fout

AANGERADEN