Nafi Thiam begint dit weekend aan olympisch jaar, maar geraakt volgende week niet binnen op Franse wedstrijd

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Zondag gaat in Gent het BK indooratletiek door. En hoewel het WK in zaal is afgelast door het coronavirus en er dus geen limieten op het spel staan, belooft het toch een speciaal kampioenschap te worden. Eline Berings loopt voor de laatste keer in de Gentse Topsporthal, die ze zo vaak heeft doen ontploffen. Ze neemt het op tegen onder meer Nafi Thiam, die voor eerst sinds het WK in Doha in competitie komt.

De 60 meter horden bij de vrouwen moet het hoogtepunt van het BK indoor worden. Eline Berings neemt in eigen Gent afscheid van de Topsporthal. Ze werkt natuurlijk nog een zomerseizoen af, maar haar beste prestaties leverde ze in zaal. In 2009 werd ze Europees kampioene op de 60 meter horden, en ook de jaren nadien was ze meer dan eens de grote Belgische uitblinkster van het indoorseizoen. Berings krijgt zondag stevige concurrentie. Olympisch kampioene zevenkamp Thiam komt er wedstrijdritme opdoen, ook Anne Zagré werd op het laatste moment aan de deelnemerslijst toegevoegd.

Nafi Thiam zou volgende week woensdag ook graag meedoen aan het verspringen op de indoormeeting in het Franse Liévin. Maar daar zijn alle beschikbare twaalf plaatsen op de deelnemerslijst al ingenomen. Zo meldt Het Laatste Nieuws. Dus komt Thiam op de wachtlijst terecht. Dat heeft te maken met een nieuw kwalificatiesysteem voor de Olympische Spelen, waarbij de atleten zo veel mogelijk punten moeten sprokkelen op de verschillende meetings. Daardoor zitten de deelnemerslijsten van de sterke wedstrijden meteen vol.

Door Maarten Delvaux
  • Meest recent