Nooit te oud voor liefde: Willy (86) zoekt knappe dame die hij op trein ontmoette... anderhalf jaar geleden

Willy hoopt na goed een jaar de knappe dame van op de trein te vinden. Foto: djr

Kortrijk / Menen -

Menenaar Willy Catteuw (86) raakte anderhalf jaar geleden aan de praat met een dame op de trein. Liefde op het eerste gezicht, maar hij vergat wel haar gegevens te vragen. Hij probeerde al alles om de vrouw te vinden. Tevergeefs.

Zijn ogen blinken als hij begint te vertellen. Gezeten in de stoffen fauteuil haalt Willy alle herinneringen op aan die derde november in 2018. Op de trein van Antwerpen raakte hij aan de praat met een dame. Een gesprek dat hem sindsdien niet meer loslaat.

“Ik zei goeiedag en kreeg een antwoord. Dat is al een wonder de dag van vandaag”, vertelt de 86-jarige Menenaar. “Ik vond haar meteen knap, maar wou natuurlijk niet staren - al heb ik wel eens goed gekeken.”

Na een grappige boodschap van de conducteur lachten ze naar elkaar. “Toen vroeg ze me of ik was gaan shoppen en zo raakten we aan de praat”, aldus Willy. “Ik voelde meteen een klik. Ja, ik geloof wel dat dit liefde op het eerste gezicht was.”

Toch zou het daarbij blijven. “Toen de trein in Kortrijk was, zei ze: We gaan elkaar nog ontmoeten”, vertelt Willy. “Ik was helemaal mijn kluts kwijt. Moest ik haar vragen iets te drinken of telefoonnummers uitwisselen? Eigenlijk wel, maar het enige wat ik nog kon zeggen was: Dat zou moeten passen.”

Kaars branden bij Sint-Rita

Sindsdien gaat nauwelijks een dag voorbij of Willy denkt aan de ontmoeting. Hij plaatste al zoekertjes in allerlei bladen. “Ik ben zelfs al een kaars gaan branden bij Sint-Rita, de patrones voor de hopeloze gevallen. Ik ben er echt hele dagen mee bezig, maar het enige wat ik nog weet, is dat ze een puntmuts droeg en er knap uitzag. Dat het vriendelijke, eenvoudige dame was, dat ook.”

Omdat zoekertjes en de hulp van heiligen niet baatten, besloot hij zijn verhaal op papier te zetten en stuurde hij dat naar burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). Via zijn mediakanalen stuurde hij dat de wijde wereld in.

Voor Willy zou een ontmoeting met de vrouw een droom zijn die uitkomt. “Ik weet dat het liefde op het eerste gezicht was, want dat had ik ook met mijn vrouw die vijf jaar geleden stierf. Ik hield toen de boot af, maar kon haar ook niet uit mijn hoofd zetten”, zegt de man.

“Nooit te oud voor liefde”

Ondanks de bezoekjes van zijn dochter voelt Willy zich af en toe alleen. “Niet dat ik nooit de gelegenheid had om contact te maken met een vrouw. Toen ik eens ging dansen in Nieuwkerke had ik mijn vest nog niet helemaal afgedaan en ze stonden daar al.”

Echter, sinds de ontmoeting is Willy niet meer gaan dansen. “Ik wil niemand valse hoop geven. En mocht ik die vrouw vinden, dan zou ik daar staan met iemand anders”, klinkt het. “Al spraken we maar één keer af, ik zou al content zijn. Ik weet wel niet wat ze ervan zou vinden dat ik er bijna 87 ben, maar je bent nooit te oud voor de liefde.”

Wie Willy kan helpen, mag contact opnemen via kortrijk@nieuwsblad.be

Door Joerie Dewagenaere