In het spoor van de Belgische renners op Tenerife: “Sinds Wout hier toekwam, stikt het hier van de gepensioneerden!”

Tiesj Benoot, Laurens De Plus, Jasper Stuyven en Edward Theuns Foto: Wouter Van Vooren

Nu trainen ze nog broederlijk samen, straks is het bikkelhard als het om de knikkers gaat in de klassiekers. Onze wielerredacteur Bram Vandecapelle ging drie dagen op bezoek bij de Belgische renners die zich voorbereiden op hun berg in Tenerife: Tiesj Benoot, Laurens De Plus, Jasper Stuyven, Edward Theuns en Wout van Aert.

Twee weken scheiden ons nog van de start van het klassieke voorjaar. Op zoek naar glorie in de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad beulen onze landgenoten zich af op de Teide in Tenerife. Een geliefd trainingsoord, waar de laatste procentjes aangescherpt worden om in topvorm aan de start te verschijnen.

Ook nieuwsgierige wielerfans is de komst van de Belgische sterrenparade niet ontgaan. “Sinds Wout hier maandag toekwam, stikt het hier van de Belgische gepensioneerden”, vertrouwt Jasper Stuyven ons toe. Ook Laurens De Plus onderschrijft de populariteit van zijn ploegmaat: “Op den duur werd het echt wel irritant. Ik kon zelfs niet meer op het gemak een koffie drinken op het terras!”

Lees het volledig artikel zaterdag in de weekendkrant van Het Nieuwsblad voor een exclusieve blik achter de schermen in Hotel Parador.

In het spoor van de Belgische renners op Tenerife: “Sinds Wout hier toekwam, stikt het hier van de gepensioneerden!”
In Hotel Parador leggen de renners hun basis voor het klassieke voorjaar Foto: Wouter Van Vooren
AANGERADEN