Sergio Higuita knalt naar winst in vierde etappe in Colombia, Bernal en Alaphilippe komen tekort

Na het succes in de ploegentijdrit mocht EF Education First voor de tweede keer juichen in de Ronde van Colombia. Colombiaans kampioen Sergio Higuita (22) gaf zijn landgenoot Egan Bernal het nakijken in een prangende slotfase.

Joost Marynissen

Richard Carapaz leek het met een late uitval binnen te halen voor Team INEOS, maar hij kraakte in het zicht van de meet. Julian Alaphilippe kwam er nog over, maar ook de Fransman van Deceuninck - Quick-Step had niet genoeg jus meer in de benen om het af te maken. Hij bracht Higuita en Egan Bernal mee in zijn zog. Higuita bleek sterker dan de Tourwinnaar van vorig jaar en mocht voor de derde keer dit jaar op het hoogste schavotje plaatsnemen.

Hij neemt ook de leiderstrui over van zijn Jonathan Caicedo en heeft nu tien seconden voor op zijn Ecuadoraanse teamgenoot. De Colombiaan Daniel Felipe Martinez is eveneens op tien seconden derde. Bernal is op 50 seconden vierde, Girowinnaar Richard Carapaz op 56 seconden vijfde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rituitslag:

1. Sergio Higuita (EF Education First)

2. Egan Bernal (Team INEOS)

3. Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step)

4. Daniel Felipe Martinez (EF Education First)

5. Torstein Traeen (Uno - X Norwegian Development)

6. Richard Carapaz (Team INEOS)

7. Miguel Eduardo Florez (Androni Giocattoli - Sidermec)

8. Jonathan Caicedo (EF Education First)

9. Esteban Chaves (Colombiaanse selectie)

10. Freddy Montana (EPM - Scott)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten