Abonnee worden? Kies je leesformule

Grote wandeltocht eert studenten die op Valentijn in verkeersongeval het leven lieten: “Dat ze na drie jaar nog niet vergeten zijn, is echt een grote troost en steun voor ons”

  • Grote wandeltocht eert studenten die op Valentijn in verkeersongeval het leven lieten: “Dat ze na drie jaar nog niet vergeten zijn, is echt een grote troost en steun voor ons”
    De ouders van Joren, Mike en Jonathan bij de stoeptegel op de plaats waar de drie vrienden het leven lieten
Hoeilaart / Mol / Sint-Katelijne-Waver / Wuustwezel -

Donderdagavond, 20 uur, Liersesteenweg in Sint-Katelijne-Waver. Het is kil, er is net zelfs wat ijsregen gevallen, als jongeren van de hoogstudentengilde De Wesp hun clublied zingen op de plaats waar drie jaar geleden drie van hun vrienden verongelukten. Op zaterdagavond vertrekken ze van Mechelen te voet naar Wuustwezel om Mike (18), Joren (18) en Jonathan (21) te herdenken. “Studentenverenigingen komen meestal negatief in de media, alsof het alleen maar om zuipen en feesten draait”, zegt Erick Brughmans, vader van Joren. “Onze ervaring is totaal anders.”

Valentijnsdag 2017. Met vrienden naar een feestje in Mechelen. Op de terugrit naar hun kot in Sint-Katelijne-Waver loopt het gruwelijk fout. Mike Van Rijthoven (18) en Joren Brughmans (18), twee gezworen ...

AANGERADEN
Meest recent