Het filmpje dat Meghan Markle niet mocht delen van het Britse Koningshuis, heeft ze nu toch online gezet

Foto: ISOPIX

Ze kunnen het niet laten. Meghan Markle en prins Harry hebben opnieuw ophef veroorzaakt in het Verenigd Koninkrijk door een filmpje, dat ze enkele maanden geleden voor hen moesten houden van het Paleis omdat het te frivool en niet ernstig genoeg was, toch te delen op Instagram.

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Britse versie van het magazine Vogue stond er in augustus van vorig jaar een gast-hoofdredacteur aan het roer. De gelukkige was Meghan Markle, de hertogin van Sussex, die de kans wilde aangrijpen om vrouwen waar zij naar opkijkt een podium te geven. Met succes: dat nummer was het meest verkochte Vogue-nummer ooit.

In augustus werd ook een video gemaakt waarin Markle en Edward Enninful, hoofdredacteur van de Britse Vogue, dat vieren. Met een feesthoedje op en een toeter in de mond feliciteren ze elkaar, lachen ze erop los en bellen ze met enkele vrouwen die toen op de cover stonden en collega’s.

Verboden

Maar dat filmpje mocht van het Britse Koningshuis niet met de wereld gedeeld worden. Het was te frivool, vonden ze daar, en niet ernstig genoeg voor een Britse royal. De vrees was te groot dat ermee gelachen zou worden en dat er memes van Markle de ronde zouden beginnen te doen.

Nu Markle en prins Harry een stap teruggezet hebben als Britse royals, hebben ze beslist dat ze de video nu wel de wereld kunnen insturen. En dus deelden ze de video vrijdagavond op Instagram. “De Britse royals vinden het heel erg dat de video toch gepost is”, zeggen bronnen binnen het koningshuis in Britse media. Het wordt aanzien als een nieuwe provocatie tegenover de conservatieve houding van het Koningshuis.

Door gjs
AANGERADEN