“Dit is niet de Brexit waar ik voor gestemd heb”: man uit ongenoegen over lang aanschuiven op luchthaven Schiphol

Bron © Manchester Evening News

Foto: twitter

Een Britse aanhanger van de Brexit krijgt kritiek op sociale media nadat hij een foto deelde waarop een lange wachtrij te zien is aan de douane in de luchthaven van Schiphol. “Dit is niet de Brexit waarvoor ik gestemd heb”, schrijft hij bij de foto. Goed om weten daarbij is dat er nog helemaal niets veranderd is en de vertraging daar dus niet door kwam.

Colin Browning heet hij, de man die zichzelf op Twitter omschrijft als een van de 17,4 miljoen Britten die vóór de Brexit gestemd hebben. De Brit maakte zich donderdag kwaad toen hij 55 minuten moest aanschuiven aan de douane in de Nederlandse luchthaven Schiphol. “Degoutante service op Schiphol”, schreef hij bij de foto. “Dit is niet de Brexit waar ik voor gestemd heb.”

(lees verder onder de tweet)

Browning kreeg daar een pak reacties op, en de grote meerderheid daarvan was negatief. Zo reageerde iemand sarcastisch: “Je hebt waar je voor gestemd hebt, geniet ervan.” De Brit diende die persoon snel van antwoord. “Ik heb niet gestemd om meer dan een uur in een wachtrij te staan terwijl iemand onze identiteitskaarten controleert. Ik heb meer tijd doorgebracht bij de douane dan in de lucht.”

Het opmerkelijke is dat de vertraging vermoedelijk niets met de Brexit te maken heeft. Sinds 31 januari maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de Europese Unie, maar we bevinden ons op dit moment in een overgangsperiode waarin de wetgeving rond reizen niet verandert. Met andere woorden: pas vanaf januari 2021 moeten er extra controles gebeuren aan de douane.

Door gjs
AANGERADEN