Lichaam van overleden vastgoedmakelaar uit Oudenaarde opgegraven: twijfels gerezen over overlijden

Michel Van Welden (links) in 2016. Foto: credit

Oudenaarde -

Drie maanden na het overlijden van Michel Van Welden (41) is het lichaam van de vastgoedmakelaar uit Oudenaarde opnieuw opgegraven. De onderzoeksrechter had daar opdracht toe gegeven omdat het gerecht niet meer lijkt te geloven dat de veertiger een natuurlijke dood gestorven is. Dat werd bevestigd aan onze redactie.

Op maandag 25 november overleed Michel Van Welden in zijn woning in Oudenaarde. De toegesnelde dokter stelde een hartfalen vast bij de 41-jarige vastgoedmakelaar uit Oudenaarde, die samen met zijn vrouw het immokantoor Immo Vlaamse Ardennen runde en ook als ondernemer actief was in het voetbal, het nachtleven en de rallywereld. Er werd toen uitgegaan van een natuurlijk overlijden.

Maar de speurders lijken het nu toch te beschouwen als een verdacht overlijden. Het parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld omdat ook de familie twijfels zou hebben bij het overlijden. Het lichaam van de man is daarom donderdag opgegraven. Het werd diezelfde dag nog onderzocht en opnieuw begraven.

Door gjs, mkm