Elton John stapt in tranen van het podium: “Ik kan niet zingen, het spijt me”

Foto: Photo News

Een concert van Elton John in Nieuw-Zeeland is zaterdag in mineur geëindigd. De legendarische zanger stapte na bijna twee uur huilend het podium af omdat zijn stem bijna volledig weg was. Het gevolg van een longontsteking waar hij mee kampt, zei hij terwijl hij zich verontschuldigde.

De 72-jarige Elton John trad zaterdag op in Auckland, maar in grootse doen was de legendarische zanger niet. Al vroeg in het concert legde de Brit de boel stil om nagekeken te worden door een dokter. Na enkele minuten stilte ging de legendarische zanger verder met zijn optreden, maar na bijna twee uur kon hij niet anders dan het optreden stopzetten omdat zijn stem het tijdens Daniel, een van zijn grootste hits, niet meer toeliet nog te zingen.

“Mijn stem is volledig weg”, verontschuldigde de zanger zich bij zijn publiek. “Ik kan niet zingen. Ik moet stoppen. Het spijt me enorm.” John zei dat hij kampt met een longontsteking, die zingen erg moeilijk maakt. De zichtbaar aangeslagen man achter hits als Candle in the wind, Your song en Tiny dancer kreeg een staande ovatie van het publiek.

Op Instagram kwam John nog eens terug op het concert. “Ik heb gezongen met heel mijn hart, tot mijn stem niet meer kon. Ik ben teleurgesteld, kwaad en heb spijt. Ik heb alles gegeven. Bedankt voor alle steun.”

Elton John is op dit moment bezig aan een afscheidstournee. Die brengt hem later dit jaar ook nog naar ons land.

bekijk ook

Elton John moet optreden noodgedwongen stopzetten door hagelstorm

Door gjs