“We hadden zoiets bijzonders”: vriend treurt nadat ‘Love island’-presentatrice uit het leven stapte, 150.000 Britten eisen onderzoek

Bron © BELGA

Foto: AP

De zelfmoord van Love island-presentatrice Caroline Flack (40) beroert de gemoederen in het Verenigd Koninkrijk. Een online petitie die vraagt om een onderzoek naar “de Britse pers en hun praktijken” heeft 150.000 handtekeningen verzameld. Haar management beschuldigt het parket er dan weer van een “showproces” te hebben gevoerd. En haar vriend, ex-tennisser Lewis Burton, blijft met een gebroken hart achter.

“Mijn hart is gebroken. We hadden zoiets bijzonders”, schrijft Lewis Burton (27) zondag op Instagram. “Ik weet niet wat zeggen omdat ik zoveel pijn heb en je zo hard mis. Je voelde je veilig bij mij, dat weet ik. En ik kon er de laatste tijd niet voor je zijn. Niets zal je terugbrengen, maar ik ga alle antwoorden zoeken die je wilde en ik ga proberen je elke dag trots te maken.”

(lees verder onder de foto)

De 40-jarige Caroline Flack werd zaterdag dood aangetroffen in haar woning. De familie bevestigde later dat het om een zelfdoding ging. Flack was presentatrice van de Britse versie van realityshow Love Island van 2015 tot december vorig jaar, toen ze werd aangeklaagd voor de mishandeling van haar vriend. Het proces zou in maart van start gaan. Flack had de beschuldigingen ontkend en ook haar vriend ontkende die.

Volgens haar management stond de presentatrice “onder grote druk” door de beschuldigingen en door de rechtszaak “die vaak werd uitgesteld”. Het Britse parket “zou zich moeten bezinnen over de wijze waarop ze een showproces hebben geënsceneerd dat niet alleen ongegrond was, maar ook niet van openbaar belang”, klinkt het in een verklaring.

Petitie

In een online petitie roepen de initiatiefnemers de Britse regering op een onderzoek te voeren naar “de Britse pers en hun praktijken na de mishandeling van mensen die in de publieke belangstelling staan, waaronder Caroline Flack, Harry en Meghan Markle, om er maar een paar te noemen. Er moet een einde komen aan de krantenkoppen, de intimidatie en ‘trial by media’, en zij moeten ter verantwoording worden geroepen”.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent