EF Pro Cycling krijgt Bernal klein in Colombia: Martinez wint slotrit, Higuita eindwinnaar

© Photo News

Sergio Higuita heeft de Tour de Colombia op zijn naam geschreven. De thuisrijder van EF Pro Cycling werd tweede in de zesde en laatste rit met aankomst op de Alto del Verjon. De dagwinnaar was een ploegmaat van Higuita, Daniel Felipe Martinez. Tourwinnaar Egan Bernal werd derde.

Laurens Van Heuverswijn

Veertien renners kleurden de aanval van de dag. De opvallendste naam was José Hodeg van Deceuninck-Quick Step. De sprinter koos voor de aanval omdat er in het slot de Alto El Verjón volgde, een klim van 18 kilometer aan gemiddeld 5%.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vluchters kregen enkele minuten cadeau van het peloton tot EF Pro Cycling het heft in handen nam voor Daniel Felipe Martinez en Sergio Higuita, de twee klassementsmannen. Bij de voorlaatste klim, de Alto Patios (2,3 km aan 7,5 %), trok ook Ineos het tempo mee omhoog. Bob Jungels en Julien Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) moesten de rol lossen, terwijl Robinson Chalapud de aanval koos. Even ging ook Walter Pedraza mee, maar Chalapud koos op de slotklim nog eens voor de vlucht vooruit.

De grote klimmers wachtten nog even af, Carapaz moest door materiaalpech even door de auto’s terugkeren naar de voorste linies. Van zodra de Girowinnaar terug vooraan verscheen, beukte hij op kop van de groep in functie van Egan Bernal. De beloftevolle Miguel Eduardo Florez was de eerste die Chalapud inrekende. Intussen aangekomen in de laatste kilometer trok Bernal uiteindelijk door. De Tourwinnaar kreeg zijn concurrenten echter niet uit het wiel.

Higuita, Jonathan Klever Caicedo en Daniel Felipe Martinez hingen tussen het kader, maar Bernal verspilde al zijn energie voor de sprint. Daarin bleek de kwieke Martinez de snelste. Zijn ploegmakker Higuita werd tweede en was meteen zeker van de eindzege van de ronde in zijn eigen land.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten