Hooverphonic stelt vandaag Songfestivalinzending voor

Hooverphonic. Foto: Photo News

Vandaag weten we hoe de Belgische Songfestivalinzending klinkt. Hooverphonic stelt om 7.25 uur het liedje voor waarmee ze ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het is in primeur te horen in de ochtendshow van Peter Van de Veire op radiozender MNM. Vanmiddag wordt de videoclip vrijgegeven.

Tegen dan hebben Luka Cruysberghs, Alex Callier en Raymond Geerts ook een persconferentie gegeven op de VRT. De band zal daarop over de inspiratie voor de song praten en bekendmaken welk team meewerkt aan de act voor Rotterdam. Vanavond geven ze uitgebreid tekst en uitleg bij Danira Boukhriss in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Vandaag. Maar het belangrijkste is dus het nummer zelf. Bij de voorstelling als Belgische kandidaten, begin oktober, gaf Callier al aan dat de song het Hooverphonic-DNA moest bezitten. “Er moeten strijkers aan te pas komen.”

De band uit Sint-Niklaas is ingeloot in de eerste halve finale op dinsdag 12 mei. Als ze doorstoten naar de finale, worden ze op zaterdag 16 mei opnieuw verwacht op het podium in concerthal Ahoy.

Door dhs