Porto-spits Marega stapt veld af vanwege racisme en onbegrip van ref, zelfs ploegmaats kunnen hem niet bedaren

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Moussa Maréga is zondag boos van het veld gestapt bij de competitiewedstrijd tussen Vitoria Guimaraes en FC Porto. De speler van FC Porto was de racistische geluiden en gebaren in het stadion zat. Op sociale media haalde hij nadien snoeihard uit naar de ref. “Ik hoop je nooit meer op een veld te zien.”

Maréga bracht Porto in de 60e minuut op voorsprong. Bij het vieren van het doelpunt wees hij op zijn huidskleur. De Malinees kreeg zelfs een tribunestoeltje naar hem toegegooid. De aanvaller hield het stoeltje voor de grap boven zijn hoofd. De scheidsrechter besloot hem echter daarvoor de gele kaart te geven...

Porto-spits Marega stapt veld af vanwege racisme en onbegrip van ref, zelfs ploegmaats kunnen hem niet bedaren
Foto: EPA-EFE

Maréga ontstak in woede en ging van het veld af. Meerdere ploeggenoten probeerden hem nog op andere gedachten te brengen en wat te bedaren, maar dat hielp niet. Ze besloten ook niet om samen met hem van het veld te stappen. Trainer Sérgio Conceiçao bracht een wisselspeler in het veld.

“Ik wil graag dit zeggen tegen die idioten die naar het stadion komen om racistische dingen te zeggen: fuck you!”, sprak Marega klare taal nadien op sociale media. “En ook ‘bedankt’ voor de scheidsrechter die me niet verdedigde en me een gele kaart gaf voor het verdedigen van mijn huidskleur. Ik hoop je nooit meer op een voetbalveld terug te zien. Je bent een schande!”

Door Michiel Verheirstraeten