Abonnee worden? Kies je leesformule

17/02/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Karen Damen als verpleegster in ‘Familie’. VTM

Notoir laatkomer Karen Damen altijd op tijd voor ‘Familie’

Ze vertoefde een tijdje in de luwte, maar daar komt nu verandering in: Karen Damen (45) maakt vandaag haar debuut in ‘Familie’.

Karen Damen, notoire laatkomer, liet slechts drie kwartier op zich wachten voor een interview met onze zusterkrant Het Belang van Limburg. Op de set van Familie is ze nog geen enkele keer ook maar één seconde te laat gekomen, benadrukte de zangeres/actrice in het gesprek. “Echt, de leden van de crew hebben het me al gezegd: Karen, hoe komt het toch dat jij een naam van laatkomer hebt? Want hier ben je altijd netjes op tijd.

“Ik moet wel zeggen dat ik qua tijdschema’s en agendatoestanden achttien jaar lang enorm hard verwend werd door Studio 100. Mijn agenda werd voor me ingevuld. Voor het eten, de kledij en de schmink werd gezorgd door anderen. (haalt diep adem) En nu… is alles anders. Het is te doen, al moet ik toch ook toegeven dat het nog een beetje zoeken is.”

Damen speelt in Familie verpleegster Vanessa. Ze wordt omschreven als een goedlachse vrouw met een grote mond, maar een klein hartje. “Het is een mooi staaltje van typecasting, want Vanessa lijkt heel erg op mij. Oké, ze is wat braaf en seuterig, maar voor de rest hebben we veel gemeen. Vooral dat goedlachse: ik ben meestal goedgezind.” (js)

Familie, VTM, 20 uur

AANGERADEN