Waarom pakt ‘Temptation island’ steevast uit met spierbundels? “Uiteraard ziet de doorsnee man er niet zo uit”

Deze acht spierbundels azen op de vrouwelijke deelneemsters in Temptation island. Foto: SBS Belgium

De koppels kenden we al. Maar nu zijn ook de acht mannen bekend die de vrouwelijke deelneemsters aan Temptation island uit de armen van hun partner moeten lokken. En daar hebben ze alvast alles voor in huis: een stevige biceps en een stralende glimlach. Maar is dat dan essentieel om een vrouw te veroveren? “Vrouwen vallen niet enkel voor een glad vel of een spierbundel.”

Tandpastasmiles, sterke armen vol tattoos, perfect in de plooi liggend haar, … De acht nieuwe verleiders op Temptation island voldoen ruimschoots aan de verwachtingen. Geen mannen met een buikje of een schriel lichaam.

Is het nochtans, anno 2020, niet eens tijd voor een genuanceerder kandidatenbestand? Kan er, na elf seizoenen, niet eens een minder typische verleider zijn opwachting maken op het eiland? Eentje die meer aansluit bij de realiteit? “We zoeken in de eerste plaats gemotiveerde koppels en verleid(st)ers”, klinkt het bij Vijf-woordvoerster Barbara Salomon. “Koppels die de relatietest met volle overtuiging aangaan, en verleiders die er niet voor terugdeinzen om te versieren. Motivatie en persoonlijkheid primeert bij de selectie van de kandidaten.”

“Bij de keuze van de verleiders en verleidsters wordt uiteraard ook gekeken naar de smaak van de koppelhelften. Op welk type partner valt hij of zij? Op die manier kunnen de relaties echt worden getest.”

Doorsnee man

Relatietherapeute Sybille Vanweehaeghe heeft daar zo haar bedenkingen bij. “Vrouwen vallen niet alleen voor een gladde torso met bijhorende spierbundels. Temptation island is géén relatietest. Het is een amusementsprogramma. Uiteraard ziet de doorsnee man er niet uit als de verleiders op dat eiland. Ik denk dat we mogen zeggen dat de programmamakers zeer gericht casten, omdat ze exact weten wat voor programma ze maken.”

LEES OOK. Tandpastasmile, fashion stylist en ‘je beste vriend’: dit zijn de verleiders van ‘Temptation island’

Temptation island, vanaf 28 februari iedere vrijdag op Vijf.

Door Wout Desmytere & Jo De Ruyck