Lies Vandenberghe wordt samen met haar man Maarten Breckx sportanker op VTM: “Onze situatie is behoorlijk uniek”

Foto: vtm

VTM krijgt voor het eerst een vrouw als sportanker. Lies Vandenberghe (29) ruilt Qmusic voor het sportblok van VTM nIeuws en wordt zo collega van haar eigen man, Maarten Breckx (34). “Maarten zal mijn eerste klankbord worden.”

Wie Lies Vandenberghe graag het nieuws hoort lezen tijdens de ochtendshow op Qmusic heeft nog tot 27 maart. Dan neemt ze afscheid van de radio om nieuwsanker op de sportredactie van VTM te worden. Daar wordt ze meteen het eerste vrouwelijke sportanker. Met Catherine Van Eylen heeft de VRT al jaren een vrouw als sportanker.

Vandenberghe wordt toegevoegd aan het sportduo Jan Dewijngaert en Maarten Breckx. Die laatste is overigens de echtgenoot van Vandenberghe en het spreekt dan ook vanzelf dat zij bij hem te rade zal gaan. “Maarten zal mijn eerste klankbord worden. Onze situatie is waarschijnlijk behoorlijk uniek. Maar ik heb nu vooral ongelooflijk veel goesting om eraan te beginnen”, aldus Lies Vandenberghe

Ze is zelf ook een actieve sporter. “Maarten en ik sporten vaak samen. Voorts ben ik al mijn hele leven geïnteresseerd in sport en vooral in sportnieuws. Mijn sportrubriek in de ochtendshow van Qmusic is het leukste wat ik al heb mogen doen in mijn carrière. Ik probeer sport daarin voor een zo breed mogelijk publiek te brengen. En ik merk aan de reacties van de luisteraars dat ze dat appreciëren. Binnenkort ga ik dat dus doen bij VTM Nieuws.”

Leren kennen op het werk

“En ze gaat dat zeer goed doen, daar ben ik van overtuigd”, aldus Maarten Breckx. “We krijgen nu wel eens de vraag hoe dat zal lopen als koppel. Maar we hebben nooit anders geweten. We hebben elkaar leren kennen bij VTM Nieuws, we zijn al vijf jaar collega’s dus heel erg veel zal er niet veranderen.”

Lies Vandenberghe zal overigens niet louter het sportblok van VTM Nieuws presenteren, ze zal ook ‘veldwerk’ doen en sportreportages draaien.

Lies Vandenberghe wordt samen met haar man Maarten Breckx sportanker op VTM: “Onze situatie is behoorlijk uniek”
Lies Vandenberghe: nu nog op Qmusic, straks op VTM. Foto: Qmusic
Door jdr
Meest recent