Kim Clijsters houdt naast goed gevoel ook aardig bedrag over aan haar nederlaag in Dubai

Foto: AP

Winnen bij haar comeback kon Kim Clijsters niet in Dubai. De Limburgse moest het in twee sets afleggen tegen Garbine Muguruza, de nummer 16 van de wereld. Maar toch verdiende Clijsters een stevige duit aan haar nederlaag.

LEES OOK. Het verschil tussen Kim II en Kim III onder de loep genomen: alles is anders (behalve de lof van Serena)(+)

Er zijn in Dubai heel wat oliedollars te verdienen. Bij de vrouwen staat namelijk een prijzenpot van 2.643.670 dollar (zo’n 2,44 miljoen euro) op het spel. De winnares mag 696.860 dollar (net geen 644.000 euro) bijschrijven op haar rekening. Dat is een pak meer dan de winnaar bij de mannen, die het moet stellen met 565.705 dollar (ruim 522.000 euro).

Natuurlijk snoept elke tennisster mee van de pot. Clijsters kreeg een wildcard voor het toernooi in Dubai en was daardoor meteen geplaatst voor de eerste ronde. Ondanks haar nederlaag rijft onze landgenote 17.055 dollar (15.757 euro) binnen.

“Voor mij was dit een overwinning”

“Ik heb de wedstrijd dan wel verloren, voor mij was dit een overwinning”, blikte Clijsters op Twitter terug op haar wedstrijd. “Terug zijn op de court... dat is het gevoel en de energie die ik heb gemist en die ik graag terugvond. Ik kijk er nu naar uit om samen met mijn team te blijven groeien en mijn ritme te vinden. Stap voor stap!”

Geld nodig voor Academie

Een leuk bedrag voor Clijsters, maar financiële overwegingen speelden geen enkele rol bij haar comeback. Tijdens haar vorige tennislevens verdiende ze een slordige 22 miljoen euro.

Intussen runt ze ook een imposante tennisacademie in Bree, de Kim Clijsters Tennis Academy. Die lijdt naar verluidt wel elk jaar een structureel verlies van om en bij de 300.000 euro. “Die club kan nog enkele jaren probleemloos blijven draaien, maar dan is het geld ook op. Kim heeft geen geld nodig, ze zit niet in geldnood, maar ze doet het wel voor het geld”, zei financieel expert Paul D’Hoore destijds in een speciale uitzending van Telefacts.

Kim Clijsters houdt naast goed gevoel ook aardig bedrag over aan haar nederlaag in Dubai
Foto: Raymond Lemmens

LEES OOK. Fed Cup-kapitein Johan Van Herck ontleedt eerste wedstrijd van Kim III: “Haar spreidstand toont dat ze zich goed voelt”

bekijk ook

Internationale pers vol lof over Kim Clijsters: “In België kunnen drie kinderen trots zijn op hun moeder”

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN