Duivelskoppel Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote vandaag overgevlogen naar ons land

Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote wachtten in Ivoorkust al enkele maanden op hun uitlevering naar ons land.

Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote wachtten in Ivoorkust al enkele maanden op hun uitlevering naar ons land. © AP

Het zogenoemde duivelskoppel Hilde Van Acker (56) en Jean-Claude Lacote (53) wordt dinsdag vanuit Ivoorkust naar ons land overgevlogen. Dat werd bevestigd aan onze redactie.

mkm

LEES OOK.Het brave scoutsmeisje dat de meest gezochte moordenares van het land werd: hoe Hilde Van Acker (56) ontspoorde

De twee langdurig voortvluchtigen worden dinsdagavond onder beveiliging van het FAST-team van de federale politie op een vliegtuig in Abidjan gezet en zullen woensdagochtend landen op de luchthaven van Zaventem. Bij aankomst worden ze opgewacht door Belgische speurders, die hen onmiddellijk naar de gevangenis zullen overbrengen.

LEES OOK.De Vlaming die 1.000 voortvluchtigen kon pakken: “Met oerklassiek speurwerk klisten we de grootste gangsters”

Van Acker en Lacote waren meer dan twintig jaar op de vlucht voor het Belgische gerecht na de moord op de Britse zakenman Marcus Mitchell (44), die in mei 1996 in De Haan om het leven werd gebracht. Het koppel – ondertussen gescheiden – werd in november vorig jaar opgepakt door de Ivoriaanse autoriteiten na doorgedreven onderzoek. Ze slaagden erin zo lang op de vlucht te blijven door valse namen te gebruiken. Hilde Van Acker was na haar arrestatie zelf vragende partij om naar ons land te worden overgebracht omdat haar gezondheidstoestand naar eigen zeggen niet goed is. Het koppel kan in België verzet aantekenen tegen hun veroordeling voor het hof van assisen tot een levenslange celstraf. In dat geval krijgen ze ook een nieuw proces.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten