Nairo Quintana klopt zelfs Marco Pantani en is nu recordhouder op de Mont Ventoux (tot aan Chalet Reynard)

Quintana snoept het record op de Mont ventoux af van Pantani (toen nog mét haar) Foto: rr

Nairo Quintana heeft afgelopen weekend met verve de Tour de Provence aan zijn erelijst toegevoegd. De Colombiaan duldde zaterdag in de etappe met finish op Chalet Reynard – bekend van de Tourzege van Thomas De Gendt in 2016 – niet de minste tegenstand en zette zowaar een nieuwe recordtijd neer op de Mont Ventoux.

Met 28’12” reed niemand ooit sneller naar Chalet Reynard, dat een al even legendarisch punt is op zes kilometer van de top van de Ventoux. De Colombiaan deed bij windstil weer zelfs acht seconden af van de tijd die Marco Pantani in 1994 neerzette. De Italiaan, toen nog met (wat) haar, reed toen in de tour de France naar boven in 28’20”.

De ondertussen 30-jarige Quintana rijdt weer even fris als in 2012, toen hij kwam piepen bij de profs. “Dit is er eentje voor Arkéa-Samsic, dat meer is dan een werkgever. Ze zijn als familie voor mij”, kraaide Quintana.

Iban Mayo absolute recordhouder

Over de gehele klim van de Mont Ventoux vanuit Bédoin staat het record nog steeds op naam van de Spanjaard Iban Mayo, die in 2004 ene Lance Armstrong klopte in de klimtijdrit van het Critérium du Dauphiné met een fabelachtige tijd van 55 minuten en 21 seconden.

Door vml, hc
AANGERADEN
Meest recent