Man veroordeeld voor aanranding dochter en nichtje

Roeselare -

Een veertiger uit Roeselare is veroordeeld voor de aanranding van twee minderjarige meisjes. Hij kreeg een effectieve celstraf van 28 maanden na grensoverschrijdende handelingen bij zijn eigen dochtertje en een nichtje.

Het seksueel misbruik kwam aan het licht nadat het nichtje op school had verteld hoe ze meermaals werd aangerand door haar nonkel. De moeder van het meisje diende klacht in en er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart. “In het audiovisuele verhoor vertelde het nichtje van veertien jaar dat haar nonkel haar aanrandde telkens als haar tante niet thuis was. Hij kwam bij haar in bed liggen en wreef met zijn geslachtsdeel tegen haar aan, hij raakte haar aan en in bad vroeg hij haar zijn geslacht te wassen”, aldus de openbare aanklager.

Ook de kinderen van de beklaagde werden verhoord en de dochter vertelde over gelijkaardige handelingen van toen ze vijf jaar was. “De dochter vertelde dat ze ook in bad zijn geslachtsdeel heeft ingewreven met zeep en gevraagd werd om op-en-neer bewegingen te maken. De beklaagde is serieus over de grens gegaan en er is een streng signaal nodig”, aldus nog de procureur.

De beklaagde ontkent met klem dat hij zijn nichtje aanrandde en deed het af als leugens. Het feit met zijn dochter in bad geeft hij wel toe, maar hij ontkent dat hij seksuele intenties had. De man was bereid om een leugentest af te leggen, maar dat ging uiteindelijk niet door omwille van drugsgebruik. “Er is geen enkel bewijs dat mijn cliënt zich schuldig maakte aan aanranding”, zei zijn advocaat.

Daar dacht de rechter anders over. Ze achtte zowel de aanranding van zijn dochter als die van het nichtje bewezen. De man kreeg een effectieve celstraf van 28 maanden.

Door eva