Celstraf voor kopstoot na Toogmarathon: “Te veel Delirium Tremens gedronken”

Thembeeld Foto: Shutterstock

Roeselare -

Een 28-jarige man uit Roeselare heeft in de Brugse strafrechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Op 30 juni vorig jaar was M.D. aanwezig op de Toogmarathon ten voordele van Kom Op Tegen Kanker op de Markt in Kortemark.

De Roeselarenaar keek er te diep in het glas en liep ter hoogte van het jeugdhuis De Fauteuil in de Torhoutstraat in het midden van de weg met zijn armen te zwaaien. Een fietser die vroeg wat er scheelde verkocht hij uit het niets een zware kopstoot. Het slachtoffer hield daar een neusbreuk aan over. Het toeval wil dat de vriendin van M.D. bevriend was met de vriendin van het slachtoffer.

Daags na de feiten nam ze contact op met het slachtoffer om te zeggen dat haar vriend de dader was. M.D. bekende dat hij ruzie had gemaakt met zijn vriendin maar de reden voor de kopstoot kon hij zich niet meer herinneren. “Mijn cliënt had de hele avond Delirium Tremens (zwaar bier, red.) gedronken”, stelde zijn advocaat. “En dat terwijl hij helemaal niet gewoon is om alcohol te drinken. Hij schaamt zich diep en heeft het slachtoffer vergoed. Hij zocht ook psychologische hulp.”

Door aft