Filou Oostende krijgt loodzware loting in Champions League

Foto: Rudy DECLERCK

In de Champions League basketbal heeft Filou Oostende een loodzware tegenstander geloot: Iberostar Tenerife, deze maand nog winnaar van de intercontinentale beker.

De play-offs in de Champions League bestaan eerst uit de Round of Sixteen en daarna uit de kwartfinales. Filou Oostende, fr derde gerangschikte van poule A, kon als tegenstander een nummer twee uit één van de drie andere groepen tegenover zich krijgen. Oostende lootte niet AEK Athene of JDA Dijon maar wel Iberostar Tenerife. Twee weken geleden wonnen deze Spanjaarden de Intercontinentale Cup na zeges tegen het Italiaanse Virtus Bologna en het Amerikaanse Roo Grande Valley Vipers. In de Spaanse competitie prijkt Tenerife na Real Madrid, Barcelona en Zaragoza op de vierde stek. Tenerife won in 2017 de eerste editie van de Champions League en was vorig jaar verliezend finalist.

De formule in de play-offs is “best of three”. Tenerife speelt eerst thuis op 3 of 4 maart, Oostende is gastheer voor de tweede match op 10 of 11 maart. De eventuele beslissende match is op 17 of 18 maart in Tenerife. De overlever van deze duels krijgt in de kwartfinales de winnaar van de wedstrijden tussen het Spaanse Zaragoza en het Litouwse Lietkabelis tegenover zich.

Filou Oostende krijgt loodzware loting in Champions League
Door rpo
  • AANGERADEN