Arno stelt het goed na operatie: “Afwachten hoe zijn herstel zal verlopen”

Arno bleef optreden, ondanks zijn ziekte. Foto: Photo News

De chirurgische ingreep die zanger Arno (70) afgelopen donderdag onderging nadat hij de diagnose van pancreaskanker had gekregen, is goed verlopen. Volgens zijn persagent stelt de zanger het goed.

Dinsdagavond is het precies een week geleden dat Arno in Parijs zijn voorlopig laatste concert gaf. Ondertussen is hij geopereerd en herstelt hij in het ziekenhuis van een zware operatie in zijn strijd tegen pancreaskanker. “Volgens de dokters is de ingreep goed verlopen”, zegt zijn persagent. “Arno stelt het goed. Het is nu afwachten hoe zijn herstel de komende weken zal verlopen. Laten we niet vergeten dat dit een zware operatie was en dat Arno 70 is. Zijn herstel hoort dan ook in alle rust te verlopen. Maar rust en Arno, dat gaat niet zo best samen.”

Meer informatie zegt zijn persagent op dit ogenblik niet te kunnen geven. “Het is aan de familie om later meer toelichting te geven.”

Het nieuws van Arno’s ziekte raakte twee weekends geleden bekend, maar de zanger wist al sinds november 2019 dat hij kanker had. Voor hij afgelopen donderdag onder het mes ging, had hij al een chemokuur gekregen die de groei van de tumor in zijn alvleesklier alvast had gestopt. Ondanks de chemo, die er volgens de dokters meteen behoorlijk inhakt bij pancreaskanker, bleef Arno optreden en in het publiek verschijnen. Op de MIA’s bijvoorbeeld, waar hij nog een Lifetime achievement award mocht ophalen. Nu is het afwachten en duimen. Want pancreaskanker is een lelijk beest, zoals een kankerspecialist het omschrijft.

Door jdr