Crisisvergadering bij AS Roma, fans van AA Gent gaan alvast op audiëntie bij de paus: “Op hoop van zege”

Negen matchen gespeeld in 2020, slechts twee gewonnen. Geen wonder dat de zenuwen bij AS Roma enorm gespannen staan voor het bezoek van AA Gent. De fans van AA Gent trokken in rome alvast op audiëntie bij de paus om een zegen/zege te vragen.

LEES OOK. Dik tien jaar geleden leed AA Gent tegen AS Roma zijn meest bizarre Europese nederlaag ooit: 1-7: “Het liefst wilden we van het veld stappen. Tijdens de match”

In die mate zelfs dat er dinsdag een overleg plaatsvond tussen trainer Paulo Fonseca en een paar prominente spelers, zo wist het lokale Il Messaggero te melden. De coach kaartte afgelopen weekend na de 2-1-nederlaag bij Atalanta aan dat zijn ploeg kampt met een mentaal probleem, al maakten de spelers dinsdag duidelijk dat ook enkele mindere tactische keuzes van Fonseca de ploeg al punten gekost hebben. De voorbereiding richting AA Gent verloopt dus niet bepaald in de opperbeste sfeer.

De Buffalo’s vertrokken woensdagochtend richting Rome, waar diezelfde dag om 18 uur getraind wordt in het Stadio Olimpico. Laurent Depoitre wordt klaargestoomd nadat u vorige week al kon lezen dat hij deze week de trainingen kon hervatten na een blessure aan zijn voetzool. De Bulgaar Georgi Kabakov, die ook al Real Madrid-Club Brugge floot, is de ref van dienst.

Buffalo’s op audiëntie bij de paus

Enkele fans van AA Gent trokken in Rome alvast naar de paus om een zegen/zege te vragen. Hij ging in gewone kleren gaan, maar Benjamin Bundervoet trok deze ochtend toch zijn Buffalo-tooi aan om op audiëntie te gaan bij de paus. “We gaan wilden de paus de zegen én een zege vragen. En ze lieten me gewoon binnen”, zegt de mascotte van KAA Gent.

LEES OOK. Met Buffalo-pluimen bij de Paus

Door gma, ssg, jc, gh
Meer voetbal