Billie Eilish ook op Brit Awards een van grote winnaars

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De Amerikaanse zangeres Billie Eilish is een van de grote winnaars geworden bij de Brit Awards, de belangrijkste Britse muziekprijzen. De uitreiking vond dinsdag voor de veertigste keer plaats. Ook Stormzy, Mabel, Lewis Capaldi en Foals gingen met een prijs naar huis.

De 18-jarige Eilish werd in Londen bekroond als beste vrouwelijke internationale soloartiest, nadat ze vorige maand in de Verenigde Staten nog vijf Grammy Awards won.

Ze trad ook op tijdens de uitreiking, waar ze het nieuwe nummer No Time To Die, de titelsong van de komende James Bond-film, zong.

(Lees verder onder de video)

LEES OOK. Waarom zelfs een eigenwijze artieste als Billie Eilish zich als een Bondgirl laat verleiden door de charmes van 007 (+)

Eerbetoon aan ‘Love Island’-presentatrice

Billie Eilish ook op Brit Awards een van grote winnaars
Lewis Capaldi won twee beeldjes. Foto: Photo News

Nummer van het jaar was Someone You Loved van Lewis Capaldi. De 23-jarige zanger werd ook bekroond als beste nieuwe artiest. De award voor beste mannelijke Britse soloartiest ging naar Stormzy, terwijl die prijs bij de vrouwen naar Mabel ging. Beste mannelijke internationale soloartiest was voor Tyler the Creator. Rapper Dave won de award voor album van het jaar voor zijn plaat Psychodrama.

De ceremonie in Londen werd gepresenteerd door de Britse cabaretier Jack Whitehall. Hij eerde tijdens zijn openingsspeech de overleden presentatrice Caroline Flack, die het afgelopen weekend om het leven kwam. “Ze was een warme en kleurige persoonlijkheid, met een aanstekelijk gevoel voor plezier”, stelde de komiek. Flack was vrijwel elk jaar aanwezig bij de uitreiking van de Brit Awards.

LEES OOK. Beeldschoon, altijd verliefd op jongere mannen en dus het doelwit van de tabloids: Britse pers onder vuur na zelfmoord van populair tv-gezicht (+)

Meest recent