Duivelskoppel geland op Zaventem: Hilde Van Acker blij om te worden uitgeleverd en wil behandeling voor borstkanker

© AP

23 jaar lang wisten ze uit de greep van het gerecht te blijven, maar sinds vanochtend om 7 uur is het ‘duivelskoppel’ – Hilde Van Acker (56) en Jean-Claude Lacote (53) – opnieuw in ons land.

lto

“Van Acker, die borstkanker heeft, is blij dat ze kan terugkeren naar ons land en dat de jaren op de vlucht voorbij zijn”, vertelt VTM-journalist Faroek Özgünes aan Het Laatste Nieuws. Lacote, intussen haar ex, had minder zin in zijn uitlevering. “Hij zag er heel slecht uit en kon het ook niet helemaal vatten”, zegt Özgünes. “Hij achtte zichzelf niet in staat de reis te maken vanwege zijn gezondheid.”

Meest gezochte criminelen

Lacote lichte in de jaren 80 en 90 overal ter wereld zakenlui op met behulp van Van Acker. Ze kregen de bijnaam ‘duivelskoppel’ en werden in 2011 door het Brugse hof van assisen tot levenslang veroordeeld voor moord. Ze waren zelf niet aanwezig op dat proces. Op 18 oktober belandde Van Acker als eerste vrouw ooit op de Belgische lijst van meest gezochte criminelen en werd het koppel internationaal geseind.

Deze voormiddag is Van Acker toegekomen in de gevangenis van Brugge, waar ze in de medische vleugel zal worden opgevolgd voor haar borstkanker. “Hopelijk kan dat snel gebeuren”, zegt haar advocaat Kris Vincke. “Hilde is stilaan aan het einde van haar krachten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten