Ben Bundervoet stunt opnieuw: op audiëntie bij paus Franciscus

Lochristi - Op audiëntie mogen bij de paus was al een stunt. Maar Benjamin Bundervoet slaagde er ook in Franciscus de hand te schudden. Eerste missie volbracht. Nu met AA Gent de Romeinen kloppen. “De zegen hebben we al. Nu de zege nog.”

Hij ging in gewone kleren gaan. Maar Benjamin Bundervoet trok deze ochtend toch zijn Buffalo-tooi aan om op audiëntie te gaan bij de paus. “En ze lieten me gewoon binnen”, zegt de mascotte van KAA Gent. De delegatie uit Gent en Lochristi deed een aanvraag om op bezoek te gaan bij Franciscus. Twee weken geleden rolde er een fax binnen met 15 tickets. “We waren er al om zes uur deze morgen, dus we hadden plaats op de eerste rij. Het was een beetje zoals in een pretpark. Wie een goeie plek wilde moest er wel voor hollen.”

Bundervoet is met een een grote groep van supportersclub Picasso Indians uit Lochristi in Rome, morgen speelt AA Gent tegen AS Roma. “We wilden de paus de zegen én een zege vragen.” Persoonlijk contact met paus Franciscus leek onmogelijk. “Ik schat dat er 5.000 man in die zaal zet”, zegt Bundervoet. “Maar na zijn speech en enkele gebeden kwam hij toch de mensen op de eerste rij de hand schudden. “Wat een ongelofelijk moment. Over mijn blauwe pluimen stelde hij geen vragen. Misschien dacht hij dat ik een echte indiaan was? Ik was ook niet de enige die opvallend gekleed was. Er waren veel mensen in traditionele klederdracht, of in hun trouwkledij.”

Bundervoet en zijn gevolg sliepen dinsdagnacht maar drie uur. “Kort, maar daar hebben we geen seconde spijt van. We hebben er echt van genoten. Heel veel mensen wilden met mij op de foto, en onze vlag van de bekerfinale zorgde voor extra sfeer in de aula van het Vaticaan.”

Honderden Buffalo’s beginnen vandaag aan een citytripje met pizza en italiaans bier. Morgen neemt AA Gent het op tegen AS Roma.

Door Jan Claeys, Geert Herman