Voorbereidingen nieuwe afleveringen ‘FC De Kampioenen’ uitgesteld wegens ziekte Johny Voners

Tot er meer zekerheid is over de behandeling van Johny ‘Xavier Waterslaeghers’ Voners, zijn de voorbereidingen voor de nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen on hold gezet. Foto: VRT

Vlaanderen was verheugd toen de VRT afgelopen oktober nieuwe afleveringen van zijn populairste sitcom FC De Kampioenen aankondigde. Helaas worden die plannen nu eventjes on hold gezet. Johny ‘Xavier’ Voners (74) vecht momenteel tegen kanker en wil zich volop op zijn behandeling focussen.

Het was al meteen bij de aankondiging van de plannen een onzekere factor. Johny Voners had net bekendgemaakt dat hij tegen kanker vocht en had zich daarom teruggetrokken uit de musical La cage aux folles. Zou hij dan wel kunnen meewerken aan acht nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen? “De opnames zullen pas in de zomer van volgend jaar plaatsvinden”, zei scenariste An ‘Bieke’ Swartenbroekx daar toen over. “We hopen dat hij tegen dan ten volle hersteld zal zijn.”

LEES OOK. ‘FC De Kampioenen’ keert terug: waarom Boma en co alle andere reeksen het nakijken geven

Nu heeft Eén beslist om de voorbereidingen van de aangekondigde nieuwe FC De Kampioenen-reeks toch ‘on hold’ te zetten. Ook de geplande voorstellingen van Voners’ concerttournee Et alors...en dan...Voners! worden geannuleerd. De acteur wil zich volop op zijn behandeling concentreren. “Momenteel werd druk aan de nieuwe scenario’s geschreven en werden opnames gepland. Alles is even stilgelegd tot we meer zekerheid hebben over zijn behandeling”, klinkt het bij de VRT. “Of dat betekent dat de opnames pas later zullen plaatsvinden of dat de afleveringen later zullen worden uitgezonden, weten we nog niet.” Afwachten dus.

bekijk ook

‘Pascaleke’ over nieuwe afleveringen ‘FC De Kampioenen’: “Eén ding is nog niet zeker”

Niels Destadsbader moet vroeg opstaan voor opnames ‘FC De Kampioenen’-film

Cast ‘FC De Kampioenen’ over de nieuwe reeks in talkshow Vandaag

Video: VRT

Door Wout Desmytere
Meest recent