100 dagen Preparty in Brieljant

Foto: www.deinze.be

Deinze / Nevele - Op vrijdag 21 februari vieren alle zesdejaarsstudenten uit de Deinse scholen naar jaarlijkse traditie hun laatste 100 dagen in het middelbaar. Voor veel leerlingen begint het feest de donderdagavond al. Steeds meer jongeren trekken er op uit en nemen de trein richting Gent om de laatste 100 dagen feestelijk in te zetten. Dit jaar biedt de jeugdraad van Deinze op donderdag 20 februari een alternatief met de organisatie van een 100 dagenfuif in jeugdhuis Brieljant. De toegang is er gratis.

Net zoals vorig jaar organiseert de jeugdraad haar 100 dagenfuif terug op donderdag. Omdat de leden van de jeugdraad merkten dat niet iedereen naar Gent mag of wil uitgaan, willen ze een alternatief aanbieden. Hierdoor werd de 100 dagenfuif verplaatst naar donderdagavond, zodat iedereen de mogelijkheid heeft zijn of haar 100 dagen goed in te zetten. “Op deze manier kunnen veel jongeren in Deinze blijven en kunnen ze op een veilige en gezellige manier uitgaan in hun buurt”, zegt schepen van jeugd Rutger De Reu.

Gratis hamburger

Het feestje wordt om 16 u, direct na de schooluren, afgetrapt en duurt tot middernacht. Jongeren kunnen dan nog de keuze maken om al dan niet naar Gent te gaan of toch dichtbij huis feest te vieren in hun vertrouwde jeugdhuis. Het jeugdhuis trakteert de eerste honderd aanwezigen op een gratis hamburger. Lokaal DJ-talent en twee resident DJ’s van jeugdhuis Brieljant zullen het feest vervolledigen en de sfeer erin brengen.

Tote bag van Drugpunt

“Bovendien schenkt de intergemeentelijke drugpreventiedienst Drugpunt alle eerste honderd aanwezigen ook een tote bag naar aanleiding van de 100 dagenviering. De tas werd bedrukt met de boodschap ‘take care of each other, make sure everybody gets home safe!’. De campagne is niet tégen alcohol, maar wil vooral dat iedereen veilig thuis geraakt. Drugpunt is niet naïef, feestvierende jongeren zullen nu eenmaal wel een glas drinken. Zij willen hen vooral bewustmaken dat ze uitgaan met hun vrienden. Loopt de avond wat uit de hand? Hou elkaar dan in het oog, tot je weet dat iedereen veilig thuis geraakt”, vertelt schepen Filip Vervaeke, bevoegd voor Drugpunt.

Door Eddy Lefevre