Koningin Mathilde spreekt met leerlingen over pesten

Bron © BELGA

Foto: fvv

Melle -

In Melle brengt koningin Mathilde woensdag een bezoek aan de tuinbouwschool. Ze spreekt er met leerlingen over pestgedrag in het kader van de Week tegen Pesten. Bij afloop geven de leerlingen haar een geschenk en een applaus.

De koningin wordt woensdag rond 10 uur onthaald door Oost-Vlaams waarnemend gouverneur Didier Detollenaere, door de burgemeester van Melle en de directie van de school. Ook de top van onderwijskoepel GO! is aanwezig.

Bij een eerste rondetafelgesprek stellen de leden van de school zich voor en lichten ze hun rol toe in het antipestbeleid van de school. Daarvoor kreeg de school vorige week nog een prijs in de “Pesten, dat kan niet”-wedstrijd 2020.

Rond 11 uur begeeft de koningin zich naar klaslokaal P11, waar leerlingen een “mixeractiviteit” doen. Ze doen spelletjes geven elkaar complimenten en stellen vragen. koningin Mathilde gaat in de kring zitten en stelt ook enkele vragen aan leerlingen. Zo wil ze weten hoe die zelf slachtoffer zijn geweest en hoe ze omgaan met pestgedrag

AANGERADEN