Funderingen middeleeuwse Katelijnepoort ontdekt in Brugge

Bron © BELGA
Brugge -

Bij werkzaamheden in de Katelijnestraat in Brugge zijn funderingen van de middeleeuwse Katelijnepoort teruggevonden. De Katelijnepoort maakte deel uit van de stadsomwalling van Brugge en dateert uit de 15de eeuw.

Bij de werkzaamheden voor de heraanleg van de Katelijnestraat in Brugge zijn er funderingen van de oude Katelijnepoort teruggevonden. De vondst is niet onverwacht. De archeologen wisten de poort precies liggen. Die maakte deel uit van de tweede stadsomwalling van Brugge die eind 13de eeuw werd opgetrokken.

Leidingen plaatsen zonder te beschadigen

De omwalling werd verschillende keren afgebroken en weer opgebouwd. De funderingen in kwestie behoren tot de poort die in de 15de eeuw werd heropgebouwd nadat Filips van Artevelde haar had laten slopen. Momenteel brengen archeologen de structuren in kaart. De aannemer bekijkt nog hoe de geplande leidingen kunnen worden geplaatst zodat de funderingen zo min mogelijk beschadigd raken. De funderingen blijven ondergronds behouden, zodat de werken aan de Katelijnestraat kunnen doorgaan.

AANGERADEN