ROYALS. Koningin Máxima zet opvallende hoed op, de Queen deelt geheimpje

© ISOPIX

Prins Harry en Meghan Markle hebben het de laatste weken niet makkelijk, maar volgens een bron die dicht bij het paar staat hebben al die hindernissen hen net sterker en verliefder dan ooit gemaakt. Koningin Máxima dook op met een vreemde hoed en de Zweedse kroonprinses liet zien dat ze een hart van goud heeft. Een overzicht van het wel en wee in de koninklijke kringen.

flb, vwh

Met hun keuze om een stap terug te doen als senior leden van de koninklijke familie en naar Canada te verhuizen, jaagden prins Harry en Meghan Markle flink wat mensen tegen zich in het harnas. Maar hoeveel ellende de beslissing hen ook bezorgde, het bracht hen naar verluidt nog dichter bij elkaar.

“Ze zijn verliefder dan ooit en ontzettend lief voor elkaar. Archie is hun prioriteit. Ze willen alleen maar voor hem zorgen en hun gezin staat op de eerste plaats. Het is een gelukkig kind en hij lacht veel. Archie en Harry hebben zoveel plezier samen en Meghan is een geweldige moeder. Ze proberen als gewone ouders te leven”, vertelt een bron aan People. “Het zijn echte huismussen die het heerlijk vinden om samen met Archie en de honden te relaxen.”

© ISOPIX

Nog een roddeltje over het paar: in The Daily Mail zegt een vriend van het paar dat het hen niet wettelijk werd verboden om de term ‘Sussex Royal’ te commercialiseren. Volgens de insider heeft de Queen gewoon gevraagd om het woord ‘royal’ uit de merknaam te laten. Hij voegt eraan toe dat Meghan er eigenlijk geen graten in ziet om de naam toch te blijven gebruiken omdat ze immers niet van plan zijn om plots hebbedingen zoals T-shirts en potloden op de markt te brengen.

Het zou trouwens kunnen dat we prinsessen Beatrice en Eugenie na de Megxit vaker zullen zien in de media. Koninklijk biograaf Robert Lacey, die historisch adviseur is bij The Crown van Netflix, vertelde aan Hello Magazine dat er nu wellicht meer ruimte is voor de nichtjes van Harry. “Als er twee uitgaan, moeten er twee binnenkomen, en die twee moeten Beatrice en Eugenie zijn. Ik weet zeker dat ze naar voren zullen stappen en zeer welkom zullen zijn. Het is wat de familie nodig heeft, want het duurt nog vijftien jaar voordat de generatie van Prins George opgaat.”

Deze week was ook de week dat koning Albert zich voor het eerst weer in het publiek liet zien na de bekendmaking dat Delphine Boël wel degelijk zijn biologische dochter is. Hij woonde maandagmiddag de jaarlijkse eucharistieviering ter nagedachtenis van de overleden leden van de koninklijke familie bij in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken. Albert maakte een ontspannen indruk, maar had wel een wandelstok nodig om de trappen af te dalen.

© ISOPIX

Prins Andrew vierde woensdag zijn zestigste verjaardag. Dat was er eentje in mineur, want de man is al een tijdje verzeild in het seksschandaal rond Jeffrey Epstein. Toch was de Queen er om haar zoon te steunen. Zo deelde The Royal Family op Instagram een foto uit de oude doos van Andrew en ook een nieuw portret van hem. Op veel begrip van de volgers kon dat echter niet rekenen. “Hoe ongepast is dit wel niet”, klinkt het talrijke keren onder de foto’s.

Nog een weetje over de koningin. Heel heel lang geleden droeg ze een beugel. Dat verklapte de 93-jarige vorstin tijdens een bezoek aan een tandartsenkliniek in Londen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Veel vrolijker ging het eraan toe in Zweden, al was het daar ook een beetje met een lach en een traan. Kroonprinses Victoria vervulde er namelijk de droom van een meisje van zeven met een hersentumor. Het meisje hoopte namelijk het Zweeds koninklijk paleis in Stockholm ooit te kunnen bezoeken. De kleine Emilia werd samen met haar zusje Maja op de thee uitgenodigd door Victoria. Het leverde enkele vertederende beelden op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is alweer enige tijd geleden dat de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het openbaar te zien waren. Maar nu het deze week weer zover was, ging dat niet onopgemerkt voorbij. Het koningspaar woonde in Amsterdam een seminarie bij en Máxima had voor de gelegenheid een bruine jurk van Natan aan en een wel heel opvallende hoed. Het ging om een vintage stuk waarop heel wat fazantenveren werden aangebracht.

© ISOPIX

LEES OOK