Modemuseum Hasselt zet sportieve kleding in de kijker met nieuwe expo

Er komt bij Modemuseum Hasselt een nieuwe tentoonstelling aan. Die krijgt de naam ‘activewear’ mee en staat, zoals de naam het al doet vermoeden, volledig in het teken van sportieve kleding.

vwh

In de tentoonstelling wordt de belangrijke rol van sport- en vrijetijdsbesteding door de jaren heen belicht. Ze blikt terug naar de negentiende eeuw en kijkt ook naar activewear anno 2020. Volgens het museum zijn sportieve kleding en mode vandaag immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Meer modehuizen werken samen met beroemde atleten, terwijl sportmerken vaak een beroep doen op bekende modeontwerpers”, staat er in een persbericht.

De expo wordt geleid door twee bekende ontwerpers: Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée, die met hun eigen label 42|54 creaties maken die binnen de term ‘activewear’ passen. De curatoren zijn niet toevallig gekozen. “Hun liefde voor Belgische mode, hun inzet op duurzaamheid en verleden als topsporters zijn extra troeven voor de samenwerking”, zegt schepen van cultuur in Hasselt, Joost Venken.

Interesse? Je kunt erheen vanaf 27 juni. De expo loopt tot en met 3 januari volgend jaar.

LEES OOK