Evy Gruyaert laat opmerkelijke piercing steken

Evy Gruyaert heeft een nieuwe piercing

Evy Gruyaert heeft een nieuwe piercing

Evy Gruyaert (40) heeft een nieuwe piercing om migraineaanvallen tegen te gaan. De presentatrice liet een daith piercing steken. Dat juweel wordt in de binnenkant van de oorschelp geplaatst.

ca

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een daith piercing zit in een klein stukje kraakbeen in de binnenkant van de oorschelp, vlak bij de gehoorgang. Sommigen noemen het een wondermiddel tegen migraine. Door een zenuw die getriggerd wordt, helpt de piercing aanvallen tegen te gaan. Sommige migrainepatiënten zijn nadien voorgoed van hun aanvallen verlost, anderen hebben er gewoon minder. Voor nog anderen helpt de sierlijke behandeling helemaal niet.

“Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor die werking", zei Koen Paemeleire, kliniekhoofd op de dienst Neurologie van het UZ Gent, eerder in Het Nieuwsblad. "De meeste mensen laten zo’n piercing plaatsen om esthetische redenen. Als therapie zal ik het mijn patiënten niet aanraden.Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het placebo-effect bij migrainelijders wel degelijk bestaat. Als mijn patiënt beweert dat het dragen van een amulet helpt tegen migraine, dan zal ik daar niet tegen ingaan.”

Migraine haalt al langer Gruyaerts leven overhoop. Al van jongs af aan krijgt ze geregeld aanvallen. Ze schreef er het boek Kop op over. Met haar verhalen wil ze leven van haar lotgenoten makkelijker maken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook