Roer eens in je potten voor twee sterrenchefs: VTM start in maart met ‘Mijn keuken mijn restaurant’

Tweelingzussen Deborah en Jasmina hebben al van kindsbeen af liefde voor eten

Twee sterrenchefs die bij jou thuis komen dineren. Dat is de opzet van Mijn keuken mijn restaurant, op dinsdag 3 maart voor het eerst op VTM. Sergio Herman (49) en Marcelo Ballardin (38) beoordelen menu’s van hobbykoks. Uiteindelijk gaat één duo aan de haal met de geldprijs van 50.000 euro.

In de culinaire wedstrijd Mijn keuken mijn restaurant nodigen tien gepassioneerde hobbykokduo’s elkaar thuis uit. Hun driegangenmenu wordt beoordeeld door elkaar én door sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin. De tien duo’s worden in twee groepen onderverdeeld. In de eerste aflevering komen er al vijf duo’s aan zet.

Of twinning echt winning is, moeten we nog afwachten. Identieke tweelingzussen Deborah en Jasmina Dekrem (30) doen alvast een poging. Ze zijn elkaars spiegelbeeld: Jasmina is linkshandig, Deborah rechtshandig, zelfs hun moedervlekken zijn gespiegeld, en bovendien zijn ook hun twee broers een tweeling. Groenten en duurzaamheid spelen de hoofdrol in hun gerechten, die vaak buitenlands geïnspireerd zijn. De extreem perfectionistische zussen hebben allebei een diploma communicatie op zak. Deborah werkt als PR-verantwoordelijke, Jasmina schrijft recepten uit voor een grote warenhuisketen.

LEES OOK. Van winst in Zuid-Koreaanse show naar sterrenrestaurant: deze chef jureert naast Sergio Herman in nieuw programma (+)

Deborah en Jasmina nemen het op tegen Dries Devrome (35) en Charlotte Verheecke (33), al een koppel sinds 2017, vader en dochter Pino (59) en Claudia (30) Guarraci, beste vriendinnen Anne-Sophie De Bock (34) en Mira Ghyllebert (31) en koppel Stijn Maddelein (38) en Glen De Scheerder (31). In aflevering zes is het de beurt aan vijf andere koppels.

Door Charlotte Allefs