Tomas De Soete wil ‘Vandaag over een jaar’ stoppen met roken: “De kinderen wijzen me op die verslaving en ik kan er niets tegenin brengen”

© VRT

Stoppen met roken, het is niet altijd even makkelijk. Vraag dat maar aan presentator Tomas De Soete (43). Hij is donderdagavond te gast bij Cath Luyten. “Sigaretten zullen me ondertussen wel enkele citytrips of een luxewagen gekost hebben.”

tove

“Ruw geschat rook ik al 25 jaar. Niet altijd even intensief, maar al veel te lang”, vertelt Tomas De Soete in Vandaag over een jaar. “Ik heb ook nog steeds evenveel plezier aan die sigaret. Hoeveel geld me die verslaving al heeft gekost? Die confrontatie durf ik niet aan te gaan. Maar dat zal het bedrag van enkele citytrips of een luxewagen zijn. Mijn kinderen wijzen me op die verslaving, en ik kan daar als ouder nul argumenten tegenin brengen. Ik had me voorgenomen om te stoppen toen onze dochter Minnie geboren werd, maar dat is al drie jaar geleden.”

Hij maakte de belofte bij Cath te stoppen met roken. Al enkele weken na de eerste opname wou hij definitief verlost zijn van de sigaret. “Op de verjaardag van mijn dochter (eind oktober, nvdr.) wil ik de sigaret kunnen laten.” Donderdag komt hij zo fier als een gieter vertellen dat het gelukt is. Maar na de opnames gaat het alsnog mis. Een tegenslag in zijn privéleven heeft De Soete ertoe aangezet om te roken. Hij probeert het intussen wel bij drie sigaretten per dag te houden en onderneemt binnenkort een nieuwe poging om te stoppen.

‘Vandaag over een jaar’, Eén, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook