Abonnee worden? Kies je leesformule

20/02/2020 - BV & Co
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Omwille van zijn gevecht tegen huidkanker annuleert Johny Voners zijn komende optredens en worden de voorbereidingen voor de nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen stilgelegd.  Robin Fasseur

Ziekte Johny Voners legt nieuwe afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ stil

Toen de VRT afgelopen oktober nieuwe afleveringen van zijn populairste sitcom F.C. De Kampioenen aankondigde, was iedereen verheugd. Helaas gooit de ziekte van Johny ‘Xavier’ Voners (74) roet in het eten. De acteur vecht momenteel tegen kanker en wil zich volop op zijn behandeling focussen.

“Ik ben een doorzetter. Ik ben onsterfelijk, hé.” Zelfs na het slechte nieuws dat hij huidkanker had met uitzaaiingen naar zijn botten, bleef Johny Voners positief. Zijn ziekte hield hem niet tegen om de vierde Kampioenenfilm te draaien. Door de behandeling moest hij helaas wel verstek geven voor de musical La cage aux folles, maar niks zou hem ervan weerhouden zijn rol als Xavier Waterslaeghers te hernemen in acht nieuwe afleveringen. Of om opnieuw de theaters in te trekken met zijn concerttournee En dan...et alors...Voners!”.

Maar gezondheid gaat voor op alles. Voners laat weten dat hij zich volop op zijn behandeling wil focussen. De geplande voorstellingen van zijn tournee worden geannuleerd. Ook de voorbereidingen voor de nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen worden stilgelegd.

“Er werd momenteel druk aan de scenario’s geschreven.”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “Opnames stonden pas later dit jaar gepland. In samenspraak met de voltallige ploeg is beslist om Johny geen druk op te leggen en gewoon de pauzeknop in te drukken. Hoe het nu verdergaat, kunnen we nog niet voorspellen. Johny’s behandeling gaat nu voor.”

AANGERADEN