Coronavirus Covid-19: twee passagiers cruiseschip overleden

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Twee passagiers van het cruiseschip Diamond Princess die besmet waren met het nieuwe coronavirus Covid-19, zijn overleden. Dat meldt de Japanse omroep NHK op basis van het ministerie van Gezondheidszorg.

Het gaat om twee tachtigers, een 87-jarige man en een 84-jarige vrouw, melden NHK en andere media. Volgens NHK hadden beiden vooraf al medische aandoeningen. De man werd op 11 februari opgenomen in het ziekenhuis, de vrouw op 12 februari, aldus de omroep.

Met hun overlijdens komt het dodental in Japan op drie. Het eerste slachtoffer – een vrouw van in de tachtig, die geen passagier was van het schip – overleed vorige week.

Op de Diamond Princess zijn, na China, de meeste mensen ter wereld besmet met het nieuwe coronavirus. Minstens 540 van de 3.700 passagiers zouden besmet zijn. Donderdag is de tweede dag dat niet besmette passagiers na een quarantaineperiode van het cruiseschip af mogen.

LEES OOK. Van luxecruise naar ‘drijvende gevangenis’: bijna 3.000 passagiers leven al 14 dagen opgesloten door coronavirus (+)

108 nieuwe doden in Hubei

Woensdag zijn 114 mensen omgekomen door het longvirus, 108 van hen in Hubei. Daarmee komt het dodental in China op 2.118.

Het aantal besmettingen met Covid-19 was woensdag wel lager dan de afgelopen dagen. In China hebben 394 mensen het virus opgelopen. In de provincie Hubei, waar het virus uitbrak, zijn 349 nieuwe gevallen vastgesteld.

Het aantal nieuwe besmettingen was op het laagste niveau sinds 25 januari. Dinsdag werden nog 1.749 nieuwe gevallen gemeld.

Het totale aantal besmettingen staat nu op 74.576. De meeste besmettingen zijn in Hubei, daar staat het aantal op 62.031.

Besmetting in Zuid-Korea via kerk

In Zuid-Korea zijn volgens persbureau Yonhap 31 nieuwe gevallen vastgesteld. Daarmee komt het aantal in dat land op 82. Van hen zijn 23 lid van dezelfde kerk. Zij hebben het longvirus waarschijnlijk gekregen van een 61-jarig lid van de kerk die het virus al had.

AANGERADEN